La Banda Jove de l’Agrupació Musical Ontinyent va nàixer en 2001, poc temps després de la creació de l’escola de música de l’Agrupació Musical Ontinyent amb la finalitat de la continuar amb el treball i compromís per l’educació dels músics que formaran part el dia de demà d’aquesta Societat Musical. Tot aquest treball es reflecteix a les activitats programades i desenvolupades per l’escola, amb l’objectiu de despertar la motivació e interès dels alumnes i alhora enriquir la seua formació.

En la Banda Jove de l’Agrupació van començar els fruïts de la mà de Gabriel Sancho i Rafa Agulló al consolidar-se una escola de música i una banda jove que actualment aporta molta joventut i qualitat a la banda.

Seguint el recorregut d’aquesta jove formació cal destacar l’arribada del professor de trompeta de Muro Juan Sanjuan, en el qual la banda jove es va consolidar realitzant una sèrie de concerts i audicions durant tots els anys.

Des de l’any 2006 fins 2013 l’ontinyentí  i membre de la banda de l’Agrupació Ferran Sanchis Gandia va agafar el relleu com a director d’aquesta Banda Jove el qual va realitzar una gran llavor adaptant nou repertori variat i de tot tipus d’estils musicals que han fet que els seus membres coneguen de millor forma el repertori per a Banda Jove Actual. Des de setembre de 2013 fins setembre de 2020 es fa càrrec de la direcció d’aquesta banda la jove Albaidina Esther Pastor Soler, que a més es professora de flauta de l’Escola de l’Agrupació.

Des de setembre de 2020 fins l’actualitat arriba a la direcció d’aquesta banda Xus Gandia Navarro, que a més es professor d’oboe de la nostra Escola, és membre de l’Agrupació.

La Banda Jove de l’Agrupació ha participat a nombroses poblacions i s’han instaurat uns esdeveniments importants a les seva agenda anual com els concert de Nadal al barri Sant Rafe, el concert a l’Estiu Musical i la colònia musical que es realitza cada any en una localitat diferent.

En l’Actualitat la Banda Jove de l’Agrupació Musical Ontinyent esta formada per 50 joves músics amb la intenció de gaudir i fer gaudir a tot aquell que li agrade la música.

Aquesta Jove formació ha realitzat nombrosos concert per diversos municipis com: Aielo de Malferit, Fontanars, Castelló de Rugat, L’Orxa, Cocentaina, Bocairent, Alfafara, Albaida, Godelleta, Ador i Ontinyent, entre altres.

  • Aprén a tocar
  • Entra a la banda
  • Aprén a tocar
  • Aprén a tocar
  • Aprén a tocar
  • Aprén a tocar

Director